/toplinie1_-velkommen.jpg
Søg:
 
 
 

 
 Næste arrangement 
/forside/MVolquartzen.jpg 
  Onsdag, 25. oktober kl. 19.30 i Rejsestalden.
  Pris for foredrag er kr. 30 for medlemmer og kr. 50 for ikke medlemmer.

   Reformationen ved Kåre Johannesen:

   Kåre er bl.a. kendt fra DR K Historiequizzen, og kan med sin helt specielle og
   dejlige fortællelyst, bringe historien til os med en anderledes
   vinkel. læs mere :
Den Undertrykte Luther
I år fejrer vi 500-året for Martin Luthers berømte 95 teser på kirkedøren i Wittenberg, der som bekendt blev startskuddet til reformationen.
Martin Luther regnes med rette for én af grundpillerne under den moderne vestlige kultur. Det kan derfor være både gavnligt og interessant at tage et frisk kig på manden og hans værk – herunder de aspekter, der ikke har fundet vej til den brede, folkelige bevidsthed. 
Der er nemlig på visse punkter meget langt fra den brede opfattelse af Luther til den historiske Luther! 
I sikker forvisning om, at jubilæumsåret nok skal fremhæve alle Martin Luthers fortræffeligheder tilbydes hermed et foredrag, der sætter fokus på “den anden side”. Den dunkle og ubehagelige side. Den side af Luther, vi måske har det bedst med slet ikke at kende til.
For et par timer påtager foredragsholderen sig beredvilligt rollen som “djævelens advokat” (om ikke for andet, så for balancens skyld.)
Er man stærk nok i sin tro til at turde blive udfordret, og rummelig nok til at høre ubehagelige sandheder… så er dette foredrag det rette valg! 
*************************************************************************************
 Sagt om dette foredrag:
Kåre er en underholdende mand, som kan fange sit publikum og fastholde det fra start til slut. Det beviste han i Ældre Sagen i Ringsted […] Vi vidste godt, at det ville blive lidt alternativt, og det glædede vi os til. Det var da også en særdeles farverig Luther, vi blev præsenteret for på godt og ondt – ligesom foredragsholderen selv – uden sammenligning i øvrigt. På en upartisk og nøgtern måde, og med en god del humor, kom han bag facaden på denne ”velkendte” person, så vi sad tilbage med et smil på læben og et mere nuanceret billede af ”reformationens fader” […] Prøv det selv!
(Annette Teilmann, Ældresagen Ringsted)
 *************************************************************************************
 Kåre Johannesen om sig selv: Jeg er historiker, født 1964, tidligere inspektør på Middelaldercentret i Nykøbing Falster, og på Museet ved Trelleborg. Har holdt foredrag gennem mange år, men har de seneste fire år haft det som hovederhverv. Sideløbende hermed har han lavet en lang række historiske programmer for TV2øst, og deltaget i forskellige TV-projekter (bl.a. som fast paneldeltager i DR-K´s "Historiequizzen" med Adrian Hughes). Har endvidere skrevet en række små og større fagbøger om historiske emner, og fire historiske romaner.
 

 
 Program for 2017/2018:  Se her!

 
 
/forside/3 - bussen har mistet luften.jpg   /forside/31 - et brudepar har netop været forbi.jpg  /forside/42 - højt humør hele vejen rundt.jpg
   

 

 
Arbejdet i foreningen foregår på frivillig basis og forsøger at følge formålsparagraffen i foreningens vedtægter.
En stor del af foreningens arbejde består i, at efterforske udvalgte emner i lokalhistorien og derpå på samle alle resultaterne i små bøger, der i tekst og billeder illustrerer det specifikke perspektiv for alle med interesse for lokalhistorien.
Samtlige udgivelser og arrangementer er derfor opstået på baggrund af dyb interesse for - og forskning i historien bag lokalsamfundet i Jægerspris og sognene i Horns Herred.
Du finder en oversigt over samtlige bogudgivelser i fanen Bøger.
Foreningen arbejder tæt sammen med Museet Færgegården, der i 2011 blev en afdeling af Roskilde Museum. Herunder nu også Sommerflid. Et gammelt fiskerfartøj, som blev bygget til at sejle fra Vænget ved Jægerspris og som har kajplads i Frederikssund Havn.

Vi arbejder naturligt sammen med de Historiske Foreninger i Skibby, Frederikssund og Slangerup. Ligesom Lokalhistorisk Arkiv er en central del af foreningens arkiv.
       
 
      Er der nogen der kender til menneskerne på disse billeder? Se her
 

  
Indholdet på disse sider©Jægerspris Historiske Forening;
Webmaster: Jens Knudsen
 
 
Log ind | Sitemagic CMS